INNO+ Future Cropping

INNO+ Future Cropping - SEGES Projektsitet

InnovationsFonden har i juni 2015 godkendt start af INNO+ partnerskabet ”Future Cropping. Projektet Future Cropping har det overordnede formål, at det via ny teknologi og innovative løsninger skal bidrage til at øge planteproduktionen pr. ha, samtidig med at belastningen af miljøet reduceres. Partnerskabet, som består af førende danske vidensinstitutioner og virksomheder på landbrugsområdet, vil nå dette mål ved at integrere de stigende mængder af data, som opsamles i moderne landbrugsmaskiner og miljøteknologier, og omsætte disse til intelligente og effektive løsninger. På kort sigt vil de udviklede, intelligente teknologier og løsninger kunne anvendes til præcisionsdyrkning, og på længere sigt er målet, at disse vil kunne indgå i en differentieret miljøregulering.

Partnerskabet vil med basis i et stærkt videngrundlag tage en førende og langsigtet rolle i at udvikle, demonstrere og løbende implementere innovative og intelligente metoder og teknologier i dansk planteproduktion. Dette forventes at medføre vækst og eksportmuligheder for dansk fødevare- og agroindustri. Partnerskabet etablerer pt. en infrastruktur bestående af tre platforme: (1) dataopsamling, databearbejdning og beslutningsstøtte, (2) miljøvurdering og (3) test- og demonstration. Disse platforme er udgangspunkt for at kunne udvikle specifikke, innovative løsninger i de forskellige trin af produktionsforløbet fra jordbearbejdning til høst og lagring. De specifikke teknologier/løsninger udvikles inden for følgende områder: Intelligent jordbearbejdning og afgrødeetablering, intelligent og bæredygtig gødskning, mikrobielle innokulanter til gødningsfrigivelse og udbytteforøgelse, intelligent planteværn og monitering, intelligent høst, samt differentieret N-regulering og drænfilterteknologier. Partnerskabet, som har et samlet budget på knap 100 mio. kr. over 5 år, har udpeget SEGES til at varetage projektledelsen for at sikre, at de udviklede teknologier og løsninger løbende vil være tilgængelige for danske planteavlere via landbrugsrådgivningssystemet.

Med satellitdata kan afgrødernes udvikling følges løbende. Den enkelte landmand kan se sine marker på CropSAT.dk. Alle data kan behandles samlet af SEGES. Som eksempel vises vegetationsindeks i majs for Østjylland og Fyn fra d. 6. juni

© 2021 - SEGES Projektsitet